Figuurit osa 22: Ayu Tsukimiya (Max Factory)

Tämä on varsin vanha figuuri, vuoden 2007 lokakuussa julkaistu Max Factoryn valmistama 1/8-mittakaavainen Ayu Tsukimiya, kuvanveistäjänä Masanori Kuroda. Sain sen aikoinaan hankittua eBay’n kautta, se on samalla järjestyksessä toinen eBay’sta ostamani figuuri.

Ayu on yksi päähenkilöistä Key’n 1999 julkaisemassa ‘Kanon’-nimisessä ‘visual novelissa’. Kyoto Animation teki siitä anime-version vuonna 2006 (…ja tässä vaiheessahan kukaan ei puhu eikä edes ajattele Toei Animationin 2002 ‘versiota’, eihän?), jonka alkuteksteistä Ayun poseerausasento on peräisin. Mainituissa alkuteksteissä Ayulla on suuret, vaaleanpunaiset enkelinsiivet, jotka myös sisältyvät figuurin mukaan. En ole niitä kuitenkaan kiinnittänyt, koska 1) ne eivät todellakaan esiinny sarjassa missään muualla kuin alkuteksteissä, ja 2) ne näyttävät vähän tyhmiltä…

Ayu Tsukimiya on minulle hyvin tärkeä, sekä henkilönä että figuurina, syistä jotka olen jo aikaisemmin selittänyt. Kaikista muista figuistani voisin pakon edessä luopua, mutten tästä!

Vieläkin nousee pala kurkkuun katsellessani Kanonin lopputekstien aikana lumessa juoksevaa Ayua… Uguu~…

Ayu on varsin yksinkertainen ja pelkistetty figuuri. Sen vuoksi, tai siitä huolimatta, Max Factory on onnistunut erinomaisesti sekä kuvanveiston että maalauksen suhteen.

ayu1

ayu2

ayu3

Melkoisen kaunis hiusten väri, ja Ayun tavaramerkkinä oleva punainen hiuspanta.

ayu4

Varmaan historian ainoa animehahmo jolla on tumput käsissään.

ayu5

Tässä ovat ne ainoat oikeat Ayun ‘siivet’: siivillä koristeltu reppu. Alla on video Ayun ja Yuichin siivet-aiheisesta keskustelusta.

ayu6

Hyvin tarkasti toteutetut Key’n jäljittelemättömään tyyliin ylisuuret silmät.

ayu7

(Ayulla on kunniapaikka työpöydälläni, heti näytön vieressä.)


English summary: Ayu Tsukimiya made by Max Factory, 1/8 scale, released in October 2007.

This entry was posted in Anime and tagged , , , , . Bookmark the permalink.