Figuurit osa 23: Saber Alter ~Vortigern~ (GSC)

Suurin osa omistamistani figuureista sijoittuu johonkin neljästä alakategoriasta:

 • Kaikki Haruhi‘in liittyvä.
 • Tavalla tai toisella musiikkiin liittyvä (K-On, Miku Hatsune).
 • Gothic Lolita‘-asuviritykset
 • Tytöt miekkojen tai muiden huitomavälineiden kanssa.

Seuraavat kolme figuuria, Good Smile Companyn julkaisemat 1/7-skaalaiset Saber-figuurit kuuluvat viimeksimainittuun kategoriaan.

Fate/Stay Night‘ ja ‘Fate/Zero‘ eivät ole koskaan kuuluneet suosikkisarjoihini. Itse asiassa en ole kumpaakaan sarjaa tullut katsoneeksi loppuun saakka… mutta… on pakko tunnustaa, että em. sarjojen sankaritar Saber on ehdottomasti yksi, sanoisinko “veistoksellisimpia” (“veistoksellinen” on ehkä vähän hölmö sana tässä, en vain tähän hätään keksinyt parempaakaan suomenkielistä vastinetta sanalle “figuregenic”) animehahmoja ikinä, ja erityisesti Good Smile Companyn mestarillisten kuvanveistäjien käsittelyn jälkeen. Menisin jopa niin pitkälle, että jos pitäisi valita yksi, siis yksi ainoa hahmo edustamaan koko Japanin animefiguuriteollisuutta (vaikkapa esiteltäessä sitä ulkoavaruudesta tulleelle muukalaiselle, tai figuuriskenestä täysin tietämättömälle mummolle), valitsisin yhden näistä kolmesta.

Aloitetaanpa näistä ensimmäisenä hankkimallani Saber-figulla: Saber Alter ~Vortigern~, julkaistu toukokuussa 2011, kuvanveistäjänä nimimerkki Hiroshi (Sakurazensen). Tämä oli ensimmäinen figuurini jonka hankin esitilauksen kautta: puoli vuotta jännittynyttä odottelua tilauksen jälkeen, mutta kyllä se kannatti!

saberalter1

Saberin asento on hyvin, hyvin dynaaminen; en ole missään muussa figuurissa tavannut näin hyvin “pysäytettyä liikettä”. Saber on juuri iskemäisillään täydellä voimalla Excalibur-miekallaan, vaatteiden jokainen poimu kuvaa rajua liikehtimistä… kerrassaan erinomaisen energinen lopputulos. Ja kuten tavallista GSC’n tuotteiden ollessa kyseessä, on viimeistelystäkin erittäin vaikea löytää mitään huomautettavaa: panssaripuku kiiltää metallinhohteisena, kangasosat taas ovat mattapintaisia, Saberin nuttura on siististi järjestyksessä… Myös jalusta on erittäin tyylikäs.

saberalter2

saberalter3

Näkeekö tuon maskin takaa oikeasti mitään?

saberalter4

saberalter5

Naamio poistettuna Saberilla on näin häijy ilme… Hui!

saberalter6

Ja kun tarpeeksi suututaan niin Excaliburkin muuttuu tällaiseksi…

saberalter7

saberlive1

Loppuarvosana: 10/10. En kovin monelle figuurille antaisi moisia lukemia…


English summary: Saber Alter ~Vortigern~ made by GSC, 1/7 scale, released in May 2011, sculpted by Hiroshi (Sakurazensen).

This entry was posted in Anime and tagged , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Figuurit osa 23: Saber Alter ~Vortigern~ (GSC)

 1. isokana says:

  Pysäytetty liike on hienoa. Oma lempparini on tämä Alice L. Malvin
  http://myfigurecollection.net/item/288

  Kelpais kyllä tuo Vortigern Extran ja Lilyn kanssa tänne leikkimään…

Comments are closed.