Figuurit osa 26: Okabe Rintarō (Plum)

Valtaosa sekä figuurien keräilijöistä, että niiden tekijöistä on miespuolisia (ja tämä voitaisiin varmaan yleistää koskemaan kaikkia otakuja), joten on vain luonnollista että suurin osa figuureista esittää kauniimman sukupuolen edustajia.

Silti, olisi ihan vain tasapainon vuoksi kiva lisätä joukkoon joitakin miesfiguurejakin. Ei niin, etteikö animesta löytyisi kiinnostavia mieshahmoja, niistä ei vaan jostain syystä juurikaan tehdä (ainakaan hyvälaatuisia) figuureja.

Otetaanpa pieni esimerkki: liitäisin mielelläni Kyonin ja Itsukin Haruhi‘sta figukokoelmiini, mieluusti laadukkaana 1/8-1/6-skaalaisena… mutta se ei ole mahdollista, koska moisia figuureja ei ole ollut minkään firman tuotanto-ohjelmassa. Totta, kaikenlaisia Nendoroideja ja figmoja toki löytyy, mutta ilmeisesti ainoat isokokoisemmat figuurijulkaisut ovat Bandain julkaisemat, suoraan sanoen aivan hirveän näköiset leluversiot… Pöh. No ketään nyt ei kuitenkaan kiinnosta tämä ruikutus, joten mennään jo varsinaiseen asiaan…

Kyseessä on tällä hetkellä ainoa miespuolinen animefiguurini, Plum’in maaliskuussa 2013 julkaisema 1/8-skaalainen versio Okabe Rintarō’sta sarjasta “Steins;Gate“.

okabe1

Enpä tullut sarjasta koskaan huomanneeksi että Okarinilla on vihreät tohvelit…

okabe2

okabe3

Pakkauksessa on kahdet vaihtoehtoiset kädet, ja kaksi erilaista päätä. Niiden sovitus vartaloon on varsin epämääräinen; kädet pysyvät hädin tuskin kiinni, ja päätä pitää paikoillaan lähinnä irroitettavan takin hartiat. Kaikki on kuitenkin OK niin kauan kun ei koske mihinkään…

okabe4

okabe5

“En ole Okabe Rintarō… vaan Hullu Tiedemies Hōōin Kyōma!!!”

okabe6

“El… Psy… Congroo”

okabe7

Okarin on tyylillisesti hieman yksinkertaistetun ja piirteettömän näköinen, mutta silti siististi toteutettu figuuri; toisaalta tuo tyyli vastaa hyvin Steins;Gate‘n minimalistista piirustustyyliä.

okabe8

okabe9

okabe10

Yhteenvetona voisin todeta: kauempaa katsoen varsin näyttävä figuuri, joka ei kuitenkaan kestä lähempää kriittistä tarkastelua.


Jos vielä hetki tarkastellaan Steins;Gate-sarjan musiikkia…

Animesarjoissa on lähes poikkeuksetta alku(OP)- ja loppu(ED)-tunnussävelmät; jotkut niistä ovat hyviä, jotkut vähemmän hyviä, jotkut toimivat musiikillisesti erinomaisesti myös irrallaan sarjasta. Mutta silloin tällöin löytyy kappaleita jotka tunnelmaltaan ja muilta ominaisuuksiltaan nivoutuvat itse sarjaan niin kiinteästi että on vaikea ajatella toista ilman toista. Steins;Gate‘n lopputunnari, Yui Sakakibaran esittämä Tokitsukasadoru Jūni no Meiyaku, kuuluu tähän kategoriaan; se on mielestäni yksi toimivimpia ja tehokkaimpia ED’ejä ikinä. Vielä nytkin kylmät väreet juoksevat selkäpiissä joka kerta kun kuulen tuon kitarariffin…

Tämä kappale on muuten myös puhelimeni soittoäänenä :D


English summary: Okabe Rintarō made by Plum, 1/8 scale, released in March 2013.

This entry was posted in Anime and tagged , , . Bookmark the permalink.