Figuurit osa 29: Chitanda Eru (Alter)

Kylläpä on vierähtänyt tovi siitä kun olen viimeksi animefiguureista kirjoittanut… Lyhyeksi tarkoitettu kesätauko pääsi vähän venähtämään. Mutta eiköhän tässä taas vähitellen päästä jonkinmoiseen aikatauluun…

Maanantaiaamuna paikallinen postinkantajaneiti toimitti ovelle taas kerran paketin Japanista, harvinaista kyllä satuin olemaan vielä kotona silloin. Paketti oli lähtöisin firmalta nimeltä AmiAmi, ja sisältönä oli Alterin joulukuussa 2013 julkaisema figuuri ihanasta Chitanda Eru‘sta, joka on yhtenä päähenkilönä Kyoto Animationin loistavassa animesarjassa “Hyouka” (Hyōka 氷菓) vuodelta 2012.

Hyouka_Eru1

Hyouka_Eru2

Kuten mainittu, valmistaja on Alter mittakaavassa 1/8, ja kuvanveistäjäksi on mainittu Yuma. Yleinen laatu on, kuten Alterilla on tapana, aivan erinomainen. Chitanda-sanin asento tosin tekee figuurin näytteillesijoittamisesta hieman haastavaa, se kun ei oikeastaan näytä hyvältä kuin yhdesta ainoasta suunnasta (eli Chitanda-sanin katseen suunnasta). Pakkaus on erikoinen täysin sellofaanista (tai mitä se läpinäkyvä muovi nyt sitten on…) valmistettu, sisältäen vain hieman taiteltua pahvia sisällä.

Eru1

Chii-chanilla ei ole nyt mikään “Watashi, kininarimasu! (私、気になります)”-salapoliisiagenda päällä, vaan tässä “Hyouka‘n” jaksosta 4 napatussa tilanteessa on tulevan (?) perheenäidin ruoanlaittovaistot syrjäyttäneet vähemmän tärkeät asiat.

Eru2

Eru3

Eru4

Ei mikään ihme että Oreki Houtarou suli näiden silmien edessä…

Eru5

Eru6

Essussa on munakoiso (茄子) ja kädessä onigiri-riisipallo (お握り).

Eru7

Aijaijai, paljaat varpaat… Ruokateema toistuu jalustassa.

Eru8

Essun massiivinen rusettikin näyttää hyvältä.

Eru9

Kerta kaikkiaan kaunis figuuri, ja tyylillisesti mukavaa vaihtelua niihin tavanomaisiin miekka-ja-tissit-pystyssä-tyylisiin tytsyihin, mihin allekirjoittanut tavallisesti rahansa tuhlaa…


English summary: Chitanda Eru made by Alter, 1/8 scale, release date December 2013, sculpted by Yuma

This entry was posted in Anime and tagged , , , . Bookmark the permalink.