Figuurit osa 3: Rei Ayanami (Fräulein Revoltech / Kaiyodo)

No niin, nyt päästiin varsinaiseen asiaan, eli esittelemään animeen (japanilaiseen animaatioon) liittyviä figuureja. Kunnian tämän sarjan aloittamisesta saa Kaiyodon valmistama ‘Fräulein Revoltech’-sarjaan kuuluva Rei Ayanami.Tämä on ensimmäinen figuurini jonka uskaltauduin ostamaan suoraan Japanista, liikkeestä nimeltä HobbyLink Japan. Ja kuten yllä olevista kuvista näkyy, Rei on saanut pysyvän edun istua heiluttelemassa sorjia sääriään tietokoneeni kotelon päällä.

Rei Ayanami (sarjasta ‘Neon Genesis Evangelion’) on ehkä yksi kaikkein tunnistettavimmista hahmoista koko animeuniversumissa – jopa ei-harrastajien keskuudessa – , joten en kerro hänestä tässä sen enempää. Sen sijaan keskitytään itse figuurin ominaisuuksiin.

‘Fräulein Revoltech’ on Kaiyodon vastine paljon tunnetummalle Good Smile Companyn ‘figma’-sarjalle. Figuurien koko on molemmissa sarjoissa suunnilleen sama, n. 15 cm, ja samoin molemmat ovat varustettuja hyvin liikkuvilla nivelillä, seisontatelineillä ja runsailla vaihto/lisäosilla.  Kuitenkin olen sitä mieltä että Kaiyodon ‘Revoltech’-nivelratkaisu on huomattavasti parempi; nivelet ovat paljon luonnollisemman näköisiä, mutta liikkuvuus on silti samaa luokkaa tai jopa parempi kuin figmoissa. On vain valitettavaa että hahmovalikoima Kaiyodolla on vain murto-osa GSC’n tarjonnasta.

Kaiyodo on julkaissut Rei’stä myös vaihtoehtoisen version:

Rei on tässä versiossa siteissä ja käsi kipsissä, sellaisena kuin hänet ensi kertaa nähtiin NGE’n episodissa 1. Pakkaus on alkuperäinen ja yhä avaamaton…


English summary: Rei Ayanami (from ‘Neon Genesis Evangelion’) figure made by Kaiyodo, ‘Fräulein Revoltech’-series; both normal and bandaged version.

This entry was posted in Anime and tagged , , . Bookmark the permalink.