Figuurit osa 11: Sasara Kusugawa / ToHeart2 Dungeon Travelers (Daiki Kougyo)

Olen tähän saakka esitellyt omistamiani anime- ja muita figuureita lähinnä hankkimis- ja aihepiirijärjestyksessä. Totesin että kyseisellä menetelmällä tästä blogista saattaa tulla pitkän päälle varsin tylsä, joten päätin rikkoa hieman kaavaa esittelemällä samantien viimeisimmän hankintani: Sasara Kusugawa ToHeart2-pelisarjasta 1/6 skaalassa. Valmistaja on Daiki Kougyo, ja se on julkaistu maaliskuussa 2012, kuvanveistäjänä Shunji Hagii.

‘ToHeart2: Dungeon Travelers’, josta Kusugawa-sanin asu on peräisin, on Sonyn PSP’lle tehty RPG; siitä on julkaistu myös kaksi täysin turhanaikaista – jos runsasta fanserviceä ei lasketa – 30-minuuttista OVA’a.

Joskus kannattaa olla nopea: seuraan melko tiiviisti Hobby Search‘in RSS-feediä, ja huomasin että he olivat saaneet pienen erän tätä jo muualta kertaalleen loppuunmyytyä figuuria… “Ooo, tuon minä haluan”, totesin ja pistin saman tien tilauksen sisään. Kun seuraavana päivänä tarkistin varastotilanteen, oli se jo loppuunmyyty! Jos olisin miettinyt tilausta päivänkään kauemmin, olisin jäänyt ilman.

Kusugawa-sanista on julkaistu myös sekä kokomustalla että kokovalkoisella puvulla varustetut versiot, mutta minusta tämä alkuperäinen pinkki/lila versio on parhaimman näköinen.

Miekka on varsin yksityiskohtainen ja tyylikäs, tosin en osaa oikein sijoittaa sen designiä mihinkään – se näyttää enemmän kiinalaiselta kuin japanilaiselta. Sama panostus yksityiskohtiin pätee myös muuhun viimeistelyyn; hyvin luonnollisen näköiset hiukset, ja vaatetuksesta esimerkkinä hienosti kukkakuvioidut obi ja hakama. Lyhyt uwagi yhdistettynä hakamaan jättää kauniisti lantion paljaaksi…

Kokonaisuutena siis erittäin korkealaatuinen ja tyylikäs figuuri. Jo sen pelkkä koko (korkeus 29cm) riitää tekemään siitä huoneen katseenvangitsijan.

Potentiaalisille pervoille tiedoksi: Sasaralta saa halutessaan poistettua lähes kaikki vaatteet, vain jonkinlaiset naru-pantsut jäävät. Mutta niitä kuvia en aio julkaista tässä… My Figure Collectionissa moisia kuvia löytyy aivan tarpeeksi, jos jotakuta oikeasti kiinnostaa.


English summary: Kusagawa Sasara of ‘ToHeart2: Dungeon Travelers’, by Daiki Kougyo, 1/6 scale, sculpted by Shunji Hagii, released in March 2012.

Rating: 5/5

This entry was posted in Anime and tagged , , . Bookmark the permalink.